אנחנו אוהבים לאכול בחוץ. אם זה בגלל העובדה כי לגמרי אין לנו כוח להכין ארוחה שלמה בכוחות עצמנו ואם זו בגלל העובדה הנהדרת הזו שאומרת כי מתקיים אירוע חשוב כמו יום הולדת שאותו אנחנו מעוניינים לחגוג עם ארוחה טעימה שכוללת גם קינוח מתוק כיאה לאירוע שכזה. בעקבות כמות הדרישה והרמה של התחרות תחום המסעדנות נעשה כה מגוון עד כי אפשר לאכול כמעט כל סוג של מנה שקשורה לכל קצוות העולם מבלי לארוז את המזוודה ולהחתים את הדרכון, עד כמה מגוון בדיוק? עד לרמה של ארוחת שף פרטנית בבית.
הופכים את הבית למסעדה
עד כמה שלצאת לארוחה טעימה מחוץ לבית נשמע בתור רעיון אידיאלי שבו נמצאים במתחם ממוזג, יושבים על כסא נוח ונהנים מאווירה נעימה שבה האוכל מגיע עד לשולחן, עדיין יש בכך מן הטרחנות שמצריכה להתגנדר עם מיטב המחלצות, לצאת עם הרכב ולאתר מקום חניה מבלי לאחר כדי שלא להפסיד את המקומות המוזמנים מראש.
הדבר נעשה יותר ויותר מסובך ככל שמדובר במסעדת שף שבה אין יותר מידי מקומות זמינים ללא הזמנה מראש, והמיקום של המסעדה ברוב המכריע של המקרים יהיה באזור תל אביב שבה מצוקת החניה היא דבר שבהחלט יכול להעכיר במאוד את היציאה לכל מי שאינו מורגל במציאת חניה בעיר הזו.
מה יכולה להיות אלטרנטיבה אשר עדיין כוללת ארוחת שף מלאה בטעמים משובחים? הטרנד הבולט לאחרונה בתחום המסעדנות דווקא פורץ את תחום המסעדה ומביא בעזרת שף אישי את הארוחה עד למקום הימצאם של מזמיני הארוחה כולה.
לא מאבדים אווירה אינטימית
עם כל הכבוד להשקעה המאוד בולטת של שפים מכובדים ביצירה של מסעדה שמתאימה לסגנון שמדבר אליהם ומתאים לסוג האוכל שהם מגישים לסועדים, עדיין יש הרבה מן הנוחיות אשר מתפספסת מהרגע שבו יוצאים מהטריטוריה הביתית ועוברים אל עבר טריטוריה שהיא אחרי הכל, זרה.
יש להניח כי לא מעט אנשים ירגישו הרבה יותר בנוח לשבת לארוחת שף במסגרת של הבית שלהם, כאשר במידת הצורך הם כולם יכולים לעבור אל עבר הסלון או המרפסת כדי לאכול שם את המנה של הקינוח שעליה עמל שף אישי במרץ רב. האווירה הביתית היא כזו שתמיד תרגיש הכי נכונה, ועם עריכה של שולחן לארוחה חגיגית מה שנותר הוא להזמין את השף המיומן שכבר יודע להתאים את המנות בדיוק לפי הצורך של הסועדים שיכולים להיות טבעונים, בעלי אלרגיות או כאלה שפשוט אוהבים לאכול בבית.
מטרתי בכתיבת המאמרים היא לספק ביקורת צרכנית נוקבת הנוגעת לתפעול של שירותים ומוצרים ישראליים שונים.